Regionale meldkamer naar Leiden

Het besluit moet nog vallen, maar de eerste informatieavond voor bewoners is al gepland. De komst van de regionale meldkamer van de brandweer naar de Rooseveltstraat in Leiden. Er is de gemeente dan ook heel wat aan gelegen om de centrale binnen te halen. Niet alleen levert deze veel extra geld op, ook is de nieuwe meldkamer goed voor 200 nieuwe banen in Leiden.

De Leidse gemeenteraad is al eerder akkoord gegaan met de financiële aspecten van de mogelijke komst van de regionale centrale. Het bedrag dat nodig is voor de vervanging van de apparatuur in de Leidse brandweerwagens is al in de begroting 2003 opgenomen. De overige kosten van invoering bleven woensdag in de raadscommissie onduidelijk, maar het hele proces kan volgens brandweercommandant Van Oosten kostenneutraal worden ingvoerd. Onder andere oppositiepartij het CDA nam geen genoegen met die mededeling en vroeg om meer informatie. Burgemeester Lemstra zegde toe met een notitie te komen waarin alles is doorberekend.

De PvdA wilde graag dat Leiden zich terughoudend opstelt. Als Leiden de centrale heel graag wil binnenhalen, vreest de partij dat het ministerie van Binnenlandse Zaken weleens wat minder scheutig zou kunnen zijn met de financiering ervan. Burgemeester Lemstra waarschuwde daarop dat andere gemeenten in de brandweerregio staan te trappelen om de centrale binnen hun gemeentegrenzen te halen als Leiden moeilijk doet.

De 200 extra banen waren voor de VVD, toch al voorstander, een reden temeer om de volle steun uit te spreken. Eind oktober moet van alle 35 gemeenten in de brandweerregio duidelijk zijn dat de huidige lijn kan worden voortgezet. Vervolgens beslist het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling waarin de gemeenten samenwerken, definitief over de nieuwe centrale aan de Rooseveltstraat.

Leiden meldkamer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×