Prijs voor onderzoek borstkanker

Vanmiddag (maandag) ontvangt Hanne Meijers de Henny C. Dirven Prijs 2002 uit handen van voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, professor L. Vredevoogd. De prijs is tien jaar geleden ingesteld door de Leidse universiteit op initiatief van de Bossche familie Burger-Dirven, met het doel wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker te bevorderen onder jonge wetenschappers uit de Benelux. Het is de enige prijs op dit gebied.

Meijers ontvangt de prijs voor haar essentiële bijdrage aan onderzoek naar erfelijke factoren bij borstkanker. Haar onderzoek speelde een belangrijke rol bij de meningsvorming rond preventieve verwijdering van borsten bij vrouwen uit families waar de ziekte vaak en op jonge leeftijd voorkomt. Het onderzoek draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van meer succesvolle geneesmiddelen tegen de ziekte, met minder bijwerkingen dan bijvoorbeeld een chemo-behandeling.

De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door een minisymposium dat speciaal ter gelegenheid van het lustrum is georganiseerd rond het thema ‘Interactie tussen borstkankerpatiënt en specialist’. Het symposium begint om 13.45 uur in het Klein Auditorium aan het Rapenburg 73 in Leiden. Aansluitend hieraan wordt om 15.55 uur de tiende Henny C. Dirven Prijs uitgereikt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×