Wegwerkzaamheden in Rivierenbuurt

Vrijdag is de gemeente begonnen met werkzaamheden in de Rivierenwijk. Het betreft onder andere de vernieuwing van het asfalt in bepaalde straten. Ook worden de drempels op de Meerburgerkade en de kruisingen van de Wierickestraat/Zaanstraat en Zaanstraat/Maasstraat verhoogd in het kader van het 30 km zonegebied.

Er wordt in drie gedeelten gewerkt. Eerst komt het stuk van de Hoge Rijndijk tot de Amstelstraat – de Amstelstraat blijft toegankelijk voor het verkeer aan de beurt, vervolgens wordt gewerkt van de Amstelstraat tot de Zaanstraat en tenslotte de Meerburgerkade tot de kruising Zaanstraat/Maasstraat. De kruisingen zelf blijven toegankelijk. Tijdens het frezen van het asfalt wordt de weg afgezet maar daarna wordt het verkeer weer vrijgegeven.

De Leedestraat zal tussen 24 en 28 oktober in zijn geheel afgesloten zijn. Er is geen verkeer in en uit de wijk mogelijk. In eventuele noodgevallen zal een doorgang gecreëerd worden via het trottoir en parkeervakken. De derde en laatste fase van de werkzaamheden is het asfalteren van de Van Wierieckestraat tot de Zaanstraat. Als laatste worden de verhoogde kruispunten per stuk aangepakt. Het werk duurt in totaal ongeveer drie weken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×