Gemeente roept studenten op zich in te schrijven

Studenten die zich op 29 oktober nog niet als inwoner van Leiden hebben ingeschreven, mogen hun stem niet uitbrengen bij het komende burgemeestersreferendum. De gemeente roept hen daarom op zich zo snel mogelijk alsnog in te schrijven. Overigens heeft de gemeente bij die inschrijvingen ook een eigen belang. Hoe meer inwoners de stad heeft, hoe meer geld Leiden ontvangt van de overheid. In de Elcid-week riep de gemeente de nieuwe studenten ook al op zich in te schrijven. Men kreeg daarbij een welkomspakket aangeboden.

Ook moeten deelnemers op de dag van het referendum achttien jaar of ouder zijn en de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een van de lidstaten van de Europese Unie hebben. Inwoners van Leiden met een andere nationaliteit zijn stemgerechtigd als ze tenminste vijf jaar onafgebroken in Nederland wonen en gedurende vijf jaar onafgebroken een geldige verblijfsstatus hebben.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×