Zelfportret van Aad Donker

Leidse schilder Aad Donker met eenmalige expositie herdacht

De sterfdag van Aad Donker, een Leidse schilder, wordt op 2 november 2002 herdacht met een unieke expositie in de Zijlpoort in Leiden.

De expositie wordt georganiseerd door vrienden van de schilder die op 31-jarige leeftijd overleed.

Op 1 november 2002 is het precies 4 jaar geleden dat het leven van de Leidse schilder Aad Donker eindigde. “Hij blijft voortleven, door al zijn bijzondere schilderijen, maar ook in de goede herinneringen van velen die hem in zijn korte leven (31 jaar) leerden kennen. Hij was niet alleen een goede schilder maar ook een bijzonder mens. Een mens met een positieve Power die nog gevoeld wordt door hen die hem kenden”, zo schrijven Donker’s vrienden in de aankondiging van de expositie.

Met toestemming van de gemeente Leiden kan eenmalig gebruik gemaakt worden van de nog ongebruikte ruimte in de Zijlpoort. Deze plek, vlak naast Aads laatste rustplaats, vormt het decor voor een presentatie van zijn mooiste schilderijen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×