Werkzaamheden Bos van Bosman van start

Woensdag begint de gemeente met de uitvoering van het verbeteringsplan Bos van Bosman. Om 12.00 uur geeft Claus Martinot, directeur van de gemeentelijke dienst Milieu en Beheer, het startsein. Voorafgaand aan de werkzaamheden houdt wijkcomité Vogelwijk vanaf 11.00 uur de jaarlijkse schoonmaakactie in het bos.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het uitdunnen van het bos. Daarbij worden 16 bomen gekapt en worden jonge esdoornboompjes en braamstruiken verwijderd. Deze dreigen de overige bomen anders te verstikken. Veel stammen zullen in het bos blijven liggen en opgestapeld worden als schuil- en broedplek voor dieren.

Tijdens de werkzaamheden die tot ongeveer eind november gaan duren, is het bos om veiligheidsredenen niet toegankelijk voor publiek. Alle ingangen van het bos worden afgezet met borden. De overige werkzaamheden in het bos, zoals het opknappen van de paden, bruggen en watergangen, starten in april volgend jaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×