Herfstwandeling Heempark ‘Van de hak op de tak’

Aanstaande zondag vindt er vanaf 14.00 uur in het Leidse Heempark de laatste rondleiding van dit jaar plaats. ‘Van de hak op de tak’ is het thema van deze zogenoemde ‘restjesexcursie’. Alle onderwerpen die tijdens de maandelijkse rondleidingen dit seizoen zijn behandeld, zijn ‘op een hoop geveegd’ en tot deze excursie gesmeed.

Op dit moment staan in het park planten die wanhopig hun best doen om bij de insecten op te vallen om zodoende alsnog bestoven te worden. Of dat nu nog wat uit zal halen, is nog maar zeer de vraag. Maar niet geschoten is altijd mis. Ook lang niet alle zaden hebben hun eindbestemming gevonden; veel zitten er nog aan de planten te wachten op dat éne zuchtje wind of die hongerige vogel. Paddestoelen laten ook van zich spreken nu er nog geen nachtvorst is geweest en ‘last but not least’ is er natuurlijk bladval en bladverkleuring waar we niet omheen kunnen. Want wat is een herfst zonder vallende bladeren? Maar waarom laten bomen en struiken nu hun bladeren vallen en waarom kleurt het ene blad rood, het tweede geel, het derde oranje? Kortom, er valt deze middag weer heel wat te zien en te genieten.

De excursie begint om 14.00 uur en deelname en toegang tot het park is gratis. Het Heempark ligt aan de Oegstgeesterweg. Openingstijden van oktober t/m mei: maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×