Muzikale Afternoon Tea in de Waag

Op zondagmiddag 27 oktober zal er in de Waag een “Muzikale Afternoon Tea” worden gehouden. De Afternoon Tea is een oud Engels gebruik. Theeparty’s waren vroeger alléén weggelegd voor de rijke ‘upper class’ in Engeland. Terwijl hun echtgenoten in speciale herenclubs rondhingen, spraken Engelse dames in het begin van deze eeuw af om gezamenlijk thee te drinken. De thee werd geserveerd in het meest chique “china” (Engels voor porseleinen servies). En om de honger tussen lunch en diner te stillen, werden de heerlijkste hartige en zoete lekkernijen geserveerd. De gastvrouw zorgde voor de perfecte ambiance en het evenement werd muzikaal aangekleed door een bijzonder strijkkwartet.

Deze bijeenkomsten groeiden uit tot echte ‘teaparties’, beter bekend onder de naam ‘Afternoon of HighTea’. De Stadsgehoorzaal biedt nu voor het eerst de mogelijkheid te genieten van een heerlijke muzikale Afternoon Tea in de sfeervolle ambiance van de Waag. Met natuurlijk diverse theesoorten, kleine hartige hapjes, zoete lekkernijen en uiteraard een gezellige muzikale omlijsting van luchtige composities, gespeeld door salonorkest “Fantasia”.

De muzikale Afternoon Tea vindt plaats vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs is € 15,00 per persoon. Plaatsen zijn vooraf te reserveren bij de kassa van de Stadsgehoorzaal of bij de entreé te verkrijgen. Ook kunt u reserveren via het Internet: www.stadsgehoorzaalleiden.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×