Serie woninginbraken in centrum van Leiden

In vier woningen in het centrum van Leiden en in een vijfde woning aan de Sumatrastraat is gisteren ingebroken. Daarbij zijn onder meer sieraden, apparatuur en bankpassen meegenomen.

In twee studentenkamers aan de Pieterskerkhof werd donderdag ingebroken. Men kwam de kamers binnen door de deur open te breken. Uit één van de kamers werden sieraden weggenomen. Het is nog niet bekend wat uit de andere kamer is weggenomen en hoe men de woning zelf kon binnenkomen.

Donderdagmiddag, vermoedelijk tussen 14.30 en 15.40 uur, werd ook ingebroken in een woning aan de Langegracht. De inbreker kwam binnen door de voordeur open te breken. Er werden onder andere sieraden, een paspoort en een bankpas weggenomen.

In de Klokpoort werd eveneens een deur geforceerd. Het is nog niet bekend wat uit deze woning is weggenomen.

Twee woningen aan de Langebrug zijn gisteren tussen 13.00 en 14.30 uur bezocht door inbrekers. De deuren werden geforceerd waarna men binnen wist te komen. Een woning stond leeg, uit de andere woning werden onder andere sieraden, een laptop, een fotocamera, horloges, een dames onderbroek en een mobiele telefoon.

Een insluiper die via een onafgesloten tuindeur een woning aan de Sumatrastraat is binnengekomen, ging er vandoor met een portemonnee met rijbewijs en passen. Deze laatste diefstal vond woensdag tussen 14.00 en 22.30 uur plaats.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×