Overzicht stormoverlast Politie Hollands Midden

In de politieregio Hollands Midden is op diverse lokaties hinder ondervonden van de harde wind. Bij meldkamer van de politie kwamen afgelopen weekend honderden meldingen binnen. Een aantal woningen, panden en auto’s liepen materiële schade op.

Op diverse wegen raakte het verkeer gestremd door met name bomen en takken die de weg blokkeerden. Een groot aantal auto’s raakten total loss of beschadigd door bomen die op de voertuigen vielen. Maar ook andere goederen zoals vuilcontainers, bloembakken, mobiele toiletten, bouwketen waaiden de wegen (en fietspaden) op. Daarnaast dreigen ook reclameborden, verkeersborden, hekken en lantaarnpalen om te waaien. Bij de lantaarnpalen moest het energiebedrijf ter plaatse komen. Bij een klein aantal leverde dit een gevaarlijke situatie op.

Van woningen en bedrijfspanden dreigden zonneschermen, steigers, golfplaten en dakpannen weg te waaien. Bij een aantal woningen sneuvelden ruiten. Op bouwlocaties dreigden bouwsteigers, schermen, zeilen, platen, stellingen, isolatiematerialen weg te waaien. In samenwerking met brandweer en gemeentewerken werd een groot aantal incidenten hersteld, maar in veel gevallen konden de eigenaren, bewoners of instanties de zaken zelf verhelpen.

Op de Lorentzkade zijn van een geparkeerde aanhangwagen deuren afgewaaid, waardoor er veel glas op de rijbaan terechtkwam. Aan de Morssingel kwam een reclamebord door de achterruit van een auto. Op de Schelpenkade viel een daktegel op een auto. Op het Rapenburg sloeg bij het RMO een stelling met zeilen en afzetstukken alle kanten op. Op de Mulderstraat viel een boom op een auto. Deze liep schade op aan de zijkant, voorkant en aan het spatscherm. Op de Paramaribostraat viel een boom op twee auto’s. De auto’s liepen krasschade over het gehele voertuig en deuken op. Een auto die geparkeerd stond op de Malielaan liep eveneens krasschade op door een boom.

Leiden oktoberstorm


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×