Op de Gooimeerlaan (Merenwijk) waaide deze boom om. De gemeente zaagt de stam in stukken, zodat het verkeer geen hinder ondervindt (foto: Chris de Waard).

Stormschade in Leiden valt mee; weer geen treinen

De storm die ook in de Leidse regio woedt, heeft nog niet tot ernstige problemen geleid. Tot nu toe is de schade beperkt tot wat afgewaaide takken en omgewaaide reclameborden. De treinen hebben wel veel last van de storm. Net als gisteren rijden er tussen Leiden en Schiphol geen treinen.

Het treinverkeer had zaterdag al flink te lijden onder de storm. Een zware plaat was bij Hoofddorp van een gebouw in aanbouw gewaaid en op de rail gekomen. Het treinverkeer tussen Leiden en Schiphol was daardoor een groot deel van de dag gestremd.

Op last van de politie is het treinverkeer tussen Schiphol en Leiden zondag om dezelfde reden opnieuw stilgelegd. Langs het traject in Hoofddorp waaien door de harde wind gevelplaten af van een gebouw in aanbouw. Er hebben zich nog geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Tussen Schiphol en Leiden moeten reizigers rekening houden met vertraging en uitval van treinen.

Advertentie

Leiden oktoberstorm


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×