Gemeente tekent contract ICT-beheer

Met ingang van 1 januari aanstaande besteedt Leiden het gemeentelijke ICT-beheer uit aan het bedrijf Inter Access. Tot nu toe was IBM de huisleverancier van de gemeente. Wethouder Alexander Geertsema tekende het contract met Inter Access al enkele weken geleden, maar in verband met het overlijden van Prins Claus werd daar toen geen feestelijke bijeenkomst omheen georganiseerd.

Inter Access is een strategische partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. De keuze voor Inter Access is tot stand gekomen in samenspraak met het adviesbureau Quint Wellington Redwood; een organisatieverbeteringsbureau voor managementsvraagstukken op het gebied van informatietechnologie.

Quint ondersteunde zowel de Europese aanbesteding als de ontwikkeling en de formulering van het Leidse ICT-beleid, in samenspraak met de eigen ICT-adviseurs van de diverse gemeentelijke diensten. De selectiecriteria die daaruit voortvloeiden, hebben uiteindelijk geleid tot de keuze voor Inter Access. Een belangrijk verschil met het ICT-contract dat de gemeente nu heeft met IBM is dat de gemeente minder werkzaamheden gaat uitbesteden. Zo neemt de gemeente het werkplekbeheer weer in eigen hand en wordt ze ook weer zelf eigenaar van de apparatuur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×