Marnix Norder lijsttrekker PvdA Zuid-Holland

In Zuid-Holland hebben 2.038 PvdA-leden (16,5%) deelgenomen aan de eerste ledenraadpleging over het lijsttrekkerschap voor de statenverkiezingen. Hiermee is de kiesdrempel van 15% gehaald. Dat meldt de PvdA in haar nieuwsbrief.

Van de 1.956 geldig uitgebrachte stemmen bleek al bij de eerste voorkeuren een duidelijke voorsprong van Marnix Norder boven Jan-Evert Keman, Willem Oranje en Arbind Sewbalak. Na verdeling van de 2e voorkeuren van de stemmers op Arbind Sewbalak en Willem Oranje heeft Marnix Norder de absolute meerderheid behaald en kwam als winnaar uit de bus. Het gewestelijk bestuur plaatst hem daarom op de 1e plaats van de kandidatenlijst.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×