Tientallen boetes bij Europese alcoholcontrole

Van zaterdagavond 22.30 uur tot 03.30 uur ’s nachts vond een grote Europese verkeerscontrole plaats. Ook op zeventien lokaties in deze regio werd het verkeer gecontroleerd. Er werden 3714 alcoholbaastesten uitgevoerd. Dit resulteerde in 43 aanhoudingen van autombobilisten die te diep in het glaasje hadden gekeken. Na de ademanalyse kregen 38 van hen een proces-verbaal. Van vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogste uitslag was 690 ug/l (ruim drie keer te veel).

Verder werden nog 30 bekeuringen uitgedeeld voor ondeugdelijke verlichting, één keer voor een gladde band, twee keer voor een lekke uitlaat en grijs kenteken, één taxivervoerder zonder vergunning, twee auto’s die zonder BPM waren ingevoerd en één automobilist moest nog een boete aan justitie betalen. Aan deze grootscheepse controle deden naast 93 agenten ook andere rijksdiensten als Douane en Koninklijke Marechaussee mee.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×