Politiek bereidt moties voor

Gisteren en vandaag zijn de fracties van de Leidse politieke partijen bijeen om de laatste hand te leggen aan de wijzigingsvoorstellen die ze komende week zullen indienen bij de begrotingsbehandeling. Leiden moet volgend jaar 13 miljoen euro bezuinigen en dus heeft het college een flink aantal subsidies geschrapt en worden sommige projecten uitgesteld. Ook wordt er bezuinigd op onderhoud van bijvoorbeeld bruggen en wordt Leiden wat minder groen; 1000 bomen moeten het veld ruimen omdat het onderhoud te duur is.

Welke bezuinigingen zullen sneuvelen is nog niet helemaal bekend, maar dat er een hoop moties ingediend zullen worden staat vast. Zo kondigden de PvdA en GroenLinks er zaterdagmiddag allebei al zo’n 12 aan. Ook de andere partijen zullen zich niet onbetuigd laten, hoewel de indruk heerst dat er geen hele grote wijzigingen te verwachten zijn. Of het zou een motie van GroenLinks moeten zijn, waar fractievoorzitter Dirk van den Bosch niet meer over kwijt wil dan dat het om een miljoen gaat en met het openbaar vervoer te maken heeft. De PvdA komt in elk geval met een motie voor het behoud van de subsidie (1000 euro per jaar) voor het Zuid-Hollands Verzetsmuseum in Gouda. Deze wordt in elk geval gesteund door GroenLinks en LWG/De Groenen.

Belangrijker is de motie die afgelopen donderdag door verschillende partijen werd aangekondigd in de raadscommissie Ruimte & Groen. De forse korting op de subsidie van de Leidse wijkgroepen kan niet op steun van een meerderheid van de Leidse raad rekenen. Wethouder Van der Sande (VVD, financiën) wil hun subsidie terugbrengen van 150.000 naar 50.000 euro.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×