CDA: "Rapport bestuurskrachtmeting smullen voor oppositie"

Oppositieleider Wim Bleijie (CDA) begon zijn reactie op het in opdracht van het college zelf door Atos KPMG Consulting opgestelde rapport met een plaagstootje: “Zo’n rapport. Dat is smullen voor de oppositie, het loog er niet om.” De CDA-leider sprak zijn verbazing uit over de laconieke reactie van het college op het vernietigende rapport, waarin de onderzoekers concluderen dat Leiden geen keuzes maakt en daardoor veel te veel projecten tegelijk op de rit heeft staan. Ook heeft de stad een fors imagoprobleem in de regio. De buurgemeenten vinden Leiden veel te dominant. Het feit dat het college de conclusies uit het rapport onderschrijft, verraste het CDA nog het meest. “De conclusies waren niet nieuw, waarom nam u dan niet eerder maatregelen?”

Wethouder Hillebrand van regiozaken gaf grif toe dat het college van B&W met het rapport een spiegel is voorgehouden. Hij herkent vooral de disbalans tussen ambities en feitelijke handelen. Om te voorkomen dat Leiden in de toekomst weer teveel hooi op de vork neemt, komt het college binnenkort met een actielijst. Hierin staan de projecten, groot en klein, die deze collegeperiode afgehandeld moeten worden. Door ook nu al aan te geven hoe dat in de ogen van het college het beste kan, moet er ook een stuk duidelijkheid naar de stad komen. Hierdoor zal het vertrouwen in de gemeente toenemen, zo is de verwachting. Ook komt het college met voorstellen om de inspraak van burgers te verbeteren en moet de communicatie beter. Ook de band met zowel de regio als met partners in de stad moet beter.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×