"Merenwijk moet normaal basispakket krijgen"

Bewoners van de Merenwijk moeten net als de rest van Leiden het door de regionale programmaraad vastgestelde basispakket aan radio- en tv-zenders krijgen. Dat zegt wethouder Geertsema (VVD, media) in antwoord op vragen van de SP.

SP-raadslid Dolfing stelde namens haar fractie een brief aan de orde die Casema aan de Merenwijkers heeft verstuurd. Daarin wordt niet alleen een uitbreiding van het aantal zenders aangekondigd, maar ook een herschikking van de kanalen. Het verplichte basispakket blijkt af te wijken van het officiële pakket. Ook de programmaraad heeft al bij de gemeente aan de bel getrokken. In een brief meldt de raad dat er een conflict is met Casema over de samenstelling van het pakket.

Geertsema gaat het probleem op korte termijn met Casema bespreken. Uitgangspunt daarbij is dat Casema het advies van de programmaraad moet volgen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×