Politiek Café: Kun je vluchten naar Leiden?

Aanstaande zondagmiddag wordt er van 15.00 tot 17.00 uur in de Burcht een politiek café georganiseerd met als thema: “Kun je vluchten naar Leiden?” Er wordt gediscussieerd tussen bezoekers met raadsleden, beleidsmakers en bekende wetenschappers onder leiding van Mieke Spaans. Ook LPF-minister en lijsttrekker Nawijn is uitgenodigd. Sahro Mohamed draagt gedichten voor.

Leiden is als vanouds de Stad van Vluchtelingen. Maar de nieuwe vreemdelingenwet heeft het beleid van Justitie aangescherpt ten aanzien van migranten en vluchtelingen. Het kabinet Balkenende doet er bovendien nog een schepje bovenop met alle ‘proefballonnetjes’ van Minister Nawijn. De asielzoekers worden lokaal opgevangen in de dorpen en de steden. Ze wonen temidden van de andere burgers. De vluchtelingen integreren in de lokale samenleving. Ze krijgen een gezicht. De lokale politici worden tegelijkertijd geconfronteerd met ingewikkelde problemen rond uitgeprocedeerden en hun terugkeer.

Welk (lokaal) vluchtelingenbeleid kunnen we nog maken en hoe? Wat moet er? Wat mag er? Wat kan er? Zijn asielzoekers immigranten? Moet de stad wijken voor een minister? Of kan een minister de stad volgen? Staat Leiden alleen open voor vreemdelingen met ijzersterke verhalen of academische graden? Hoe gastvrij kan een stad zijn?

Tijd: 15 – 17 uur

Plaats: Café de Burcht. Burgsteeg 14

Toegankelijkheid: iedereen is welkom.

De toegang is gratis.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×