Gemeente ziet niks in gekraakt Stathuys

Als de LWO niet in staat is om de krakers uit het oude jongerencentrum ’t Stathuys aan de Breestraat te krijgen, gaat ook de verkoop van het pand aan de gemeente niet door. Wethouder van der Sande (VVD, financiën) zei dat dinsdagavond in de commissie Bestuur & Veiligheid.

De krakers willen de gemeente juist een gebruikersovereenkomst aanbieden voor het met asbest besmette pand. Ze hebben plannen om het pand weer voor publieksactiviteiten te gaan gebruiken: ateliers, feesten en een gratis internetcafe moeten er een plaatsje krijgen. “Breestraat 19 moet gekraakt blijven en we laten ons niet intimideren door die schijnheilige klootzakken bij de LWO,” aldus de krakers die de Leidse Welzijnsorganisatie verwijten veel te weinig voor jongeren te doen. 

Advertentie

Leiden krakers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×