Raad steekt hand in eigen boezem

De Leidse gemeenteraad heeft maandag niet alleen veel kritiek geuit op het College van burgemeester en wethouders, maar steekt de hand in eigen boezem, waar het gaat om de gebrekkige samenwerking tussen Leiden en de regio. Om die relatie te verbeteren wilden de PvdA en Leefbaar Leiden de regio een signaal geven.

De twee partijen dienden een motie in waarin de raad zichzelf oproept om ‘stedenbanden’ op te richten met steden en dorpennetwerken in de regio. Een raadsmeerderheid was het daarmee eens en dus komen er als het aan Leiden ligt regionale bijeenkomsten, waarin de gemeenteraadsleden uit de hele regio elkaar kunnen leren kennen. Ook moeten er thematische bijeenkomsten komen om regionale zaken met elkaar af te stemmen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×