Kamiel Maase derde bij Warandeloop

De Warandeloop in Tilburg is de eerste wedstrijd van van het nationale crosscircuit. De cross door het bos achter de universiteit heeft traditioneel een sterke Afrikaanse bezetting. Om die reden was het Kamiel Maase tot dit jaar nog niet gelukt op het podium te komen. Gisteren slaagde hij daar met een derde plaats wel in.

In de wedstrijd over 10000 meter nam Maase het initiatief, maar moest in de slotfase zijn meerdere erkennen in Wilson Kipkosgei en Hilary Chenongo. Al met al een geslaagde vormtest met het oog op het Europees Kampioenschap cross over twee weken in Medulin (Kroatië).

Bij de dames ook succes voor trainer Bram Wassenaar. Wilma van Onna, atlete van PAC Rotterdam die sinds enkele maanden traint bij de trainer uit Voorschoten, plaatste zich als beste Nederlandse ook voor het Europees kampioenschap. Op iets meer dan een minuut achter haar finishten Miranda Boonstra als 16e en Claartje Raedts als 22e in het internationale deelnemersveld.

Acht atleten van Leiden Atletiek kwamen aan de start van de nationale cross bij de mannen senioren. Jeroen van Dijke wist deze cross over 7800 meter knap te winnen in 25.10. Jaco Luijendijk (13e in 25.55), Pieter van der Luijt (23e in 26.36), René van Dijke (25e in 26.43) en Jaap van Duijvenvoorde (27e in 26.46) wisten zich ook voorin te plaatsen in Tilburg. Joost La Lau bewees met een 22e plaats in de korte cross over 2600 meter nog steeds mee te kunnen met de ‘overwinterende’ middenafstandlopers.

Na veel successen bij de jongere veteranen wilde Warmonder Henk van Velzen in het jaar dat hij 50 werd nog eenmaal vlammen op de cross. In Tilburg gaf hij dat voornemen meteen gestalte met een fraaie zege in de cross over 7800 meter. De volgende wedstrijd van het crosscircuit is de Sylvestercross op oudjaarsdag in Soest.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×