v.l.n.r. asieladvocaat Jan Hofdijk, historicus Leo Lucassen (UL) en de raadsleden Marijke van Dobben de Bruijn (VVD) en Jamal Tchiche (PvdA).

Politiek Café zonder conclusies

Het was een drukbezochte bijeenkomst, het politieke café dat zondagmiddag werd gehouden in Sociëteit de Burcht, maar het thema “Kun je vluchten naar Leiden” kwam niet erg uit de verf. De discussie onder leiding van Radio 5 journaliste Mieke Spaans ging veelal over de problemen waarmee vluchtelingen in ons land te kampen hebben. Zo zijn er veel te weinig asieladvocaten en pakt ook de nieuwe vreemdelingenwet veel minder humaan uit dan de bedoeling was.

Minister Nawijn was ook uitgenodigd om mee te discussieren, maar hij liet verstek gaan. Verder had de organisatie graag vertegenwoordigers van de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) bij de discussie willen betrekken, maar deze dienst bleek niet bereid een afvaardiging te sturen.

VVD-raadslid Marijke van Dobben de Bruijn had in een 30 jaar oud mantelpakje achter de tafel plaatsgenomen. “Ik was bang alle shit van Nawijn over me heen te krijgen,” aldus de Leidse VVD-politica die het Politiek Café verder contraproductief vond. “Doordat er niet echt iets uitkomt, raken mensen alleen maar meer gefrustreerd.”

Het volgende politieke café wordt gehouden op 19 januari 2003 en staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×