Journalist Robbert Minkhorst kreeg maandag in Koetshuis De Burcht de Ton Hoogenboomprijs. (foto: Chris de Waard.)

Ton Hoogenboomprijs naar Robbert Minkhorst

Robbert Minkhorst, journalist van het Leidsch Dagblad, heeft maandagavond de Ton Hoogenboomprijs ontvangen uit handen van Ron Fresen, hoofdredacteur van RTV West. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een journalist die op een bijzondere manier heeft bijgedragen aan de Leidse verslaggeving.

Minkhorst kreeg de erkenning voor zijn reeks artikelen over het oude Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht. Hij bracht daarmee een discussie op gang die er uiteindelijk toe leidde dat het pand behouden bleef.

De ietwat schuchtere Leidsch Dagbladjournalist nam zijn prijs blozend in ontvangst. In zijn dankwoord verwees hij naar de problemen waar het Leidsch Dagblad momenteel mee kampt: “Een krant in nood kan wel zo’n steuntje in de rug gebruiken.” Robbert Minkhorst was blij verrast met de prijs. De lovende woorden in het juryrapport deed de bescheiden journalist af met: “Dat zijn mooie woorden voor een wel aardig stukje.”

Aan de prijs zijn een geldbedrag van 500 euro en een speld verbonden.

Leiden hoogenboom


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×