Zware beveiliging VVD-congres

Voor het partijcongres van de VVD dat vandaag in Congrescentrum ‘Leeuwenhorst’ in Noordwijkerhout werd gehouden, hebben de liberalen op advies van de politie veel extra beveiliging ingezet. Vooral de aanwezigheid van het Leidse VVD-kandidaat kamerlid Ayaan Hirsi Ali was aanleiding voor de extra maatregelen.

Hirsi Ali werd de afgelopen tijd herhaaldelijk bedreigd, nadat ze kritiek had geuit op de Islam. Vanwege de bedreigingen dook ze enige tijd onder in de Verenigde Staten. Het VVD-congres heeft haar vandaag definitief op plek 16 van de kandidatenlijst geplaatst. Ook de top drie van de lijst is ongewijzigd overgenomen, zodat de Leidse oud-wethouder Melanie Schultz ook zeker is van haar derde plaats, direct na lijsttrekker Zalm en minister van Binnenlandse Zaken Remkes.

Voorafgaand aan de vaststelling van de kandidatenlijst vond een discussie plaats over de gekozen burgemeester. De liberalen hebben daarvoor de nota ‘Naar een nieuwe ambtsketen voor de burgemeester?’ geschreven.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×