Orkater speelt in Schouwburg

Zaterdag 7 december speelt Orkater het stuk De Gouden Eeuw in de Leidse Schouwburg. De makers van de succesvolle Orkater-voorstelling CONIJN VAN OLLAND (over Lodewijk Napoleon) laten zich wederom inspireren door de vaderlandse geschiedenis. Ditmaal kiezen ze voor onbekende burgers die getuige waren van historische hoogtepunten. Beppe Costa, Tamar van den Dop, Geert Lageveen, Leopold Witte en regisseur Gijs de Lange creëren op deze wijze hun eigen 17de eeuw.

Vier eeuwen geleden lukte het zeven kleine provincies om in korte tijd met bovennatuurlijke krachten een ongekend machtig rijk uit de natte grond te stampen. Gehaat door het buitenland lieten de inwoners van deze republiek zich over de wereldzeeën waaien. Met de bijbel in de hand gingen ze altijd voor de winst. Om met nieuwe kruiden in hun vuile handen terug te keren naar hun frisgeboende keukens. Tot ze met hun rijkdom geen raad meer wisten. En de wind de andere kant op blies.

“DE GOUDEN EEUW, Wind, Winst en Woede in de Hollandse Hof van Eden” is een muziektheatervoorstelling over rijkdom, macht, schilderkunst en schuldgevoel. Over kunstzinnige kooplieden, ondernemende kunstenaars en de geboorte van de Hollandse ‘ziel’.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×