Leefbaar Leiden: Lek moet absoluut gevonden worden

Daan Sloos, fractievoorzitter van Leefbaar Leiden, eist dat er een diepgaand onderzoek komt naar het lek in de Leidse vertrouwenscommissie die zich de afgelopen tijd heeft beziggehouden met het zoeken naar een burgemeester voor de Sleutelstad. “De onderste steen moet absoluut bovenkomen,” aldus Sloos die zich nu ook in zijn eigen integriteit voelt aangetast. “Er zijn toch mensen die nu misschien denken dat ik het lek ben.”

Zolang niet bekend is wie er al weken geleden naar het Leidsch Dagblad heeft gelekt dat de vertrouwenscommissie slechts één kandidaat kon vinden en dat daarmee ook het burgemeestersreferendum van de baan was, is in principe iedereen verdacht. Dat stoort Sloos enorm.

Ook de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Conny Broeyer, zit met het lek in haar maag. Ze is weliswaar erg blij dat de naam van de nieuwe Leidse burgemeester niet voortijdig naar buiten is gekomen, maar zag zich eerder deze week wel gedwongen om zelf naar buiten te treden met de voordracht van Harry Groen. Eigenlijk was het de bedoeling dat de vertrouwenscommissie pas in de raadsvergadering van 17 december de resultaten bekend zou maken. Tijdens de persconferentie die de vertrouwenscommissie afgelopen dinsdagnacht gaf over de voordracht van Groen, gaf Broeyer echter aan dat de commissie niet langer durfde te wachten. “Het risico dat de naam van Groen uit zou lekken, werd steeds groter.”

Burgemeester Lemstra heeft een verzoek van de raad om een onderzoek naar het lek in te stellen momenteel in beraad. Wanneer hij daarover een beslissing neemt, is nog niet bekend.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×