Tieners van Leiden Atletiek winnen bij Ter Speckeloop

De aftrap van het Zorg en Zekerheidcircuit 2002-2003 vond traditioneel plaats in Lisse met de Ter Speckeloop. AV De Spartaan had op de wegen rondom sportpark Ter Specke een route van 5 kilometer uitgezet die naar keuze één-, twee- of driemaal afgelegd diende te worden. Dat het regionale loopcircuit nog elk jaar wint aan populariteit bewees het aantal van ruim 900 deelnemers die om 11 uur van start gingen. Leiden Atletiek was zeer goed vertegenwoordigd met 70 lopers. Het waren met name de tieners die indruk maakten. Het podium op de 5 kilometer bij de mannen werd geheel door atleten van Leiden Atletiek gevuld, met als winnaar de 19-jarige Pascal Noort uit Rijnsburg in 16.08.

Pascal traint in de groep van Bram Wassenaar en richt zich vooral op de 800 en 1500 meter op de baan. Veldlopen en korte wegwedstrijden zijn voor hem een prima manier om in de winter aan zijn duurvermogen te werken. Op slechts 9 seconden finishte de pas 17-jarige Richard Pleeth uit Voorschoten als tweede. Deze Engelse scholier meldde zich vorig jaar bij Leiden Atletiek en maakt dit jaar bij juniorentrainer Norbert Groenewegen een opvallende progressie door met als hoogtepunt een 5e plaats bij het NK Junioren op de 3000 meter. Vincent Los uit Voorhout completeerde het podium op de 5 kilometer. Bij de dames zagen we een aflossing van de wacht. Sabine Gorter, 19 jaar en kersvers sportvrouw van het jaar in Leiderdorp, klopte veterane Leny van der Plas. Met 20.02 bleef Sabine de Nederlands veteranenkampioene uit Katwijk 22 seconden voor.

Op de 10 kilometer kwamen er geen atleten van Leiden Atletiek op het podium. De winst ging naar bekenden uit het circuit, Hans Wubben van AAV’36 uit Roelofarendsveen en Linda van Wely van Phanos uit Amsterdam. De snelste Leiden Atletiekers waren Mark Koopmanschap met een 6e plaats bij de mannen en Sylvia de Vries met een 5e plaats bij de vrouwen.

De 15 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Michael Woerden, een regionale topatleet uit Mijdrecht, in een fraaie tijd van 50.19. Op een klein minuutje werd Jan Kortekaas uit Roelofarendsveen tweede. De Vener heeft vanwege knieproblemen een moeilijk jaar achter de rug. Uiteindelijk bracht een operatie uitkomst. Hoewel hij zich bij Leiden Atletiek verdienstelijk maakt als assistenttrainer van Bram Wassenaar, heeft hij de draad van zijn eigen sportieve carrière nu weer opgepakt. Op de langste afstand in het Z&Z-circuit worden er aparte veteranenklassementen bijgehouden. Paul Barnhoorn uit Noordwijk werd 5e overall en 2e bij de 40-ers en Henk van Velzen uit Warmond 6e overall en winnaar bij de 50-ers.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×