Eigenaar Bert Jansen van Odessa/Pastamania. (foto: odessa.nl)

Odessa spant kort geding aan tegen gemeente

Eigenaar Bert Jansen van Café Odessa / Restaurant Pastamania aan de Hoge Woerd spant een kort geding aan tegen de gemeente Leiden. Jansen wil via de rechter alsnog een ruimere gebruiksvergunning afdwingen. Omdat de caféruimte niet over voldoende vluchtwegen beschikt, mogen er niet meer dan 90 mensen tegelijk in. Ook is de achterste helft op last van de gemeente al enige tijd gesloten. Het kort geding dient op 18 december.

Jansen erkent dat zijn zaak niet veilig genoeg is voor meer dan 90 mensen tegelijk, maar hij wil de achterste ruimte weer kunnen gebruiken. “Voor het cafébedrijf is dat niet voordelig, dan moet ik een extra personeelslid inzetten voor de bar achter, terwijl er niet meer mensen zijn. Voor het restaurant wil ik die ruimte er wel graag bij. Er kunnen dan gewoon meer mensen tegelijk aan tafel”.

Een extra vluchtweg is er wel aan de achterzijde van het café, maar die komt uit op het water van de Nieuwe Rijn en telt daarom niet mee. “Deze ‘doodlopende constructie’ is er nou éénmaal en de wet is de wet”, erkent Jansen, die het overigens wel onzin vindt dat hij niet gebruik kan maken van de achteringang van buurcafé Mas Y Mas. “Die hebben hetzelfde probleem als wij en we zouden elkaar als vluchtweg kunnen gebruiken. Daar zullen we de rechter ook zeker op wijzen”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×