Campina waarschuwt voor 'giftige' melk

Campina heeft 22 pakken halfvolle melk van 0,5 liter met een mengsel van water en waterstofperoxide geleverd aan winkels in Zuid-Holland en Utrecht.

Het bedrijf heeft vrijdag gemeld dat de waterstofperoxide niet dodelijk is, maar dat het drinken ervan wel irritaties kan veroorzaken. De pakken kunnen dus ook in Leiden opduiken. De waterstofperoxide is tijdens de schoonmaak van leidingen in de halfliterpakken gekomen. Het product ziet er uit als water en heeft een vieze, zure smaak.

Op de sluiting van de pakken, waar normaal de houdbaarheidsdatum staat, is de volgende vermelding te lezen: aan de ene kant (98) 19.55 – NLZ 0039.EEG . oxonia H2O en aan de andere kant RO31-98. Campina roept consumenten op de desbetreffende pakjes naar de winkel terug te brengen.

Consumenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Consumentenservice van Campina: telefoon 0800-0768.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×