Grootscheepse verkeerscontrole bij Transferium

De politie heeft gisteren een grote verkeerscontrole gehouden op de Plesmanlaan bij het Transferium. Er werd met name gecontroleerd op het vervoer van gevaarlijke stoffen en de technische gesteldheid van de voertuigen. In totaal werden er tussen 14.30 en 21.00 uur 56 voertuigen gecontroleerd.

Twee bestuurders moesten hun aanhangwagen achterlaten vanwege onder andere overbelading en een scheur in het chassis. Eén bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het rijden met een verkeerd rijbewijs, cat. B in plaats van BE.

Ook werd er een proces-verbaal opgemaakt voor het niet volgens de eisen vervoeren van vuurwerk. Het (legale) vuurwerk (144 kg) werd vervoerd in een bestelbus die niet voorzien was van een brandblusser.

Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor defecte verlichting en het niet kunnen tonen van een rij- en/of kentekenbewijs.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×