Remkes: Nieuwe procedure Leidse burgemeester

De procedure tot de benoeming van een burgemeester van de gemeente Leiden moet opnieuw worden gevoerd. Dat heeft minister Remkes van Binnenlandse Zaken vandaag besloten. De vacature zal binnenkort weer worden opengesteld. De minister reageerde op deze wijze op Kamervragen van het Rijswijkse Tweede-Kamerlid Jense van Leefbaar Nederland. Dat meldt RTV West.

Jense wilde duidelijkheid over de voordracht van slechts één kandidaat voor het burgemeesterschap van Leiden. In totaal hadden twaalf kandidaten zich gemeld voor de functie. Uiteindelijk werd alleen de VVD’er Harry Groen voor het ambt voorgedragen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×