Lemstra: "Ik laat Leiden niet in de steek"

Nu Leiden de procedure voor een nieuwe burgemeester over moet doen, is de kans groot dat waarnemend burgemeester Wolter Lemstra enkele maanden langer in de Sleutelstad blijft. Formeel moet de Commissaris van de Koningin nog een beroep op hem doen, maar in dat geval is Lemstra bereid aan te blijven. “Ik zal Leiden niet in de steek laten,” aldus Lemstra woensdagavond op de persconferentie waar de gemeenteraad en het college reageerden op het besluit van minister Remkes om de Leidse voordracht te verwerpen. Lemstra gaf aan nog wel even te moeten overleggen met ‘het hoogste gezag’, daarmee doelend op zijn echtgenote.

Ook een aantal andere functies van Lemstra dreigen door het verlengde burgemeesterschap in de verdrukking te komen. “Ik moet nu nagaan wat ik met mijn andere functies doe, die stonden tijdelijk op een laag pitje, maar dat kan ook weer niet te lang gaan duren.” Lemstra is naast burgemeester onder andere lid van de Eerste Kamer voor het CDA.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×