Mogelijk toch burgemeestersreferendum

Nu de procedure rond de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Leiden weer helemaal opnieuw begint, is ook een burgemeestersreferendum weer een optie. Hoewel de regering in het strategisch akkoord heeft opgenomen dat er een wetswijziging komt, waarin het referendum wordt afgeschaft, duurt het nog geruime tijd voor zo’n wet is aangenomen. Leiden kan dus met een gerust hart een referendum uitschrijven.

Ook zal de Leidse raad zich op korte termijn opnieuw buigen over de profielschets waar de burgemeesterskandidaten in moeten passen en zal er een nieuwe vertrouwenscommissie worden benoemd. De vacature voor de Leidse burgemeesterspost zal binnenkort opnieuw worden opengesteld. Wanneer dat precies is, heeft minister Remkes nog niet bekend gemaakt. Die datum zal in overleg met de Commissaris van de Koningin, Jan Franssen, worden vastgesteld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×