Aanhoudingen na zinloos geweld

De politie heeft zondagmorgen om 05:00 uur twee mannen aangehouden die betrokken waren bij een geval van zinloos geweld op de Breestraat. Het gaat om een 18-jarige Leidenaar en een 20-jarige man uit Voorschoten. Ze sloegen zonder reden een 22-jarige Leidenaar van de fiets. Deze viel daarbij tegen een prullenbak en verloor het bewustzijn. Het slachtoffer werd per ambulance naar het LUMC gebracht. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.

Een 22-jarige Leidenaar fietste met een vriend achterop vanaf het Noordeinde de Breestraat in. Die laatste, ook een 22-jarige Leidenaar, werd zonder aanleiding van de bagagedrager geduwd of geslagen. Er volgde een vechtpartij waarbij de man die achterop zat klappen kreeg. De man zou tegen een prullenbak zijn gevallen waarna hij het bewustzijn verloor. Hij is met een ambulance naar het LUMC gebracht voor medische behandeling.

De politie heeft de vechtende partijen gescheiden. De twee aangehouden verdachten zijn verhoord over hun aandeel in de geweldpleging en zijn daarna inverzekering gesteld. Bij de politie zijn de namen bekend van nog meer bij de vechtpartij betrokken personen. Zij zullen nog worden gehoord.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×