Femke Halsema naar Leiden

In het kader van de verkiezingscampagne organiseert GroenLinks in Leiden zaterdagmiddag een themabijeenkomst over het buitenlands beleid. Onder de sprekers is ook lijsttrekker Femke Halsema die een speech over internationale solidariteit houdt.

Verschillende gasten doen hun verhaal tijdens de bijeenkomst in De Burcht. Wat is hun beweegreden om zich met bijvoorbeeld kindsoldaten, oorlogsmisdadigers of vergeten conflicten bezig te houden en hoe krijgt dat in hun dagelijks leven vorm? De columniste en cabaretiere Funda Mujde zal de middag presenteren. De middag begint om 13.30 uur.

De middag wordt ingeleid met twee video’s van de theatergroep ‘Het Waterhuis’ die in Uganda met kindsoldaten en in Zuid – Afrika met HIV-geïnfecteerden jongeren voorstellingen hebben gemaakt. In het actualiteitenblok praat Funda Mujde met Wereldomroepjournalist Bertus Hendriks en Arjan El Fassed, NOVIB beleidsadviseur mensenrechten en conflicten, over Irak.

Verder praten de GroenLinks kamerleden met Liesbeth Zegveld (advocaat internationaal recht), Minca Nijhuis (journalist vergeten conflicten), Gerti Hesseling (directeur Afrika Studie Centrum), Joris Oldenziel (onderzoeker verantwoord ondernemen), Albert Haan (War child) en Albert van Hal (IKV, Balkan).

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×