Fusie van Leidse ondernemersclubs

Drie Leidse ondernemersverenigingen gaan fuseren. De Leidse Vereniging van Industrie (LVI), MKB Leiden en Leiden Centraal tekenen dinsdag een convenant waarin zij een verregaande samenwerking formaliseren. De ondernemers slaan de handen ineen om sterker te staan bij Leidse en regionale ontwikkelingen. Met name kritiek en frustratie bij de ondernemers over de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Oostvlietpolder, de Aalmarkt en het LUMC-gebied hebben tot de samenwerking geleid.

De drie ondernemersverenigingen willen met de samenwerking als één platform optreden naar de gemeente Leiden en andere overheden. Dat moet leiden tot meer daadkracht. Nu verzanden bestaande overleggen te vaak in alleen praten in plaats van doen, aldus de ondernemers. Ook willen ze hun achterban, de ondernemers, meer bij de besluitvorming betrekken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×