Pelikaanhof veiliger; doorstroom stagneert

De veiligheid in en rond de Pelikaanhof is flink verbeterd. Dat bleek zaterdag tijdens een discussie tussen bewoners, de SLS en de VVD-delegatie die in het kader van de verkiezingscampagne op bezoek kwam. Wel is de doorstroom van afgestudeerden naar andere woonruimte volgens de SLS vorig jaar met zo’n 10% gedaald ten opzichte van 2001.

De belangrijkste maatregelen om de veiligheid in de Pelikaanhof te verbeteren zijn de herinvoering van het hospiteren, cameratoezicht en een keycardsysteem voor de toegang tot het complex. Vooral door de herinvoering van het hospiteren is er een veel beter inzicht in wie er in de Peli komen wonen. “De afgelopen jaren was een deel van de kamers verhuurd aan mensen die het niet zo serieus met hun studie en hun leven namen”, aldus een woordvoerder van de SLS. “Die mensen zijn zonder pardon de straat opgezet”.

De camera’s en het keycardsysteem worden komende week geïnstalleerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×