LWG/De Groenen fel tegen persuurtje

Jacques de Coo, lijsttrekker van LWG/De Groenen is fel tegen het wekelijkse persuurtje dat het Leidse College van burgemeester en wethouders vanaf volgende week instelt. Volgens de Coo gaat dit persgesprek voorbij aan het wettelijk recht op informatie van de raad. “Dit is in de Leidse raad geen nieuw punt van discussie. In het verleden zijn hier regelmatig botsingen over geweest. Om die reden werden in oktober 2001 schriftelijke vragen gesteld met als uitkomst dat raad en pers tenminste gelijktijdig worden geïnformeerd,” aldus de Coo in een reactie op het bericht op Sleutelstad.nl

LWG/De Groenen gaat aanstaande dinsdag een interpellatie houden in de openbare raadsvergadering. De Coo: “Mocht dat niet tot een bevredigend resultaat leiden, dan zal een motie worden ingediend met de bedoeling om het college alsnog te dwingen tot adequate informatievoorziening van de raad.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×