V.l.n.r.: Fenna Vergeer (SP), Edith Schippers (VVD), Ursie Lambrechts (D66), Marijke Vos (GL), Jet Bussemaker (PvdA) en Mirjam Sterk (CDA). Niet op de foto Gonny van Oudenallen (LPF). Foto's: Chris de Waard.

D66 wint debatwedstrijd

In een afgeladen bovenzaal van Restaurant Markt aan de Botermarkt vond zaterdagmiddag een heftig politiek debat plaats tussen maar liefst zeven vrouwen uit de landelijke politiek. Aan de hand van stellingen werd gediscussieerd onder leiding van Ton van Brussel. Aad van der Luit, Rens Heruer en Robert Minkhorst vormden de jury van de debatwedstrijd. Na een verhitte discussie van bijna twee uur gingen Marijke Vos (GroenLinks) en Ursie Lambrechts (D66) door naar de finale.

In de finale werd een stelling over het integratiebeleid verdedigd. Uiteindelijk vond de jury dat Ursie Lambrechts dat het beste deed. Zij won het debat en met enkele Leidse boekjes op zak ging het brabantse kamerlid huiswaarts.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×