Definitief geen doorstart MaxFoodMarket

Lange tijd stond de deur nog op een kier voor internetsupermarkt MaxFoodMarket. Directeur Dick Groot houdt het nu echter definitief voor gezien. Tot vorige week was MaxFoodMarket nog in gesprek met een mogelijke investeerder, zo zegt Groot tegenover de redactie van WebWereld.nl. Uiteindelijk durfde ook deze investeerder het risico niet aan om Max weer op de rails te zetten. Hiermee verdween de laatste kans op een doorstart voor de internetsupermarkt die onder andere een distributiecentrum in Leiden had.

Groot heeft de hoop nu opgegeven. Met pijn in het hart, dat wel. “Ik ben van nog steeds van mening dat het concept deugde.” In korte tijd groeide Max van nul orders per week naar 4600 orders. Groot is ervan overtuigd dat dit groeitempo zich had kunnen doorzetten, waarmee de websuper er na de zomer geen geld meer op hoefde toe te leggen. De investeerders hadden deze overtuiging echter niet. “Doodzonde”, vindt Groot. “Als het zo niet lukt, hoe kan het dan wel?”, zo vraagt de directeur zich vertwijfeld af.

Wie denkt dat Groot nu de buik vol heeft van e-commerce en internet, komt bedrogen uit. “Ik heb een hoop geleerd.” Groot gaat zich als consultant bezighouden met het medium, vooral in het buitenland. MaxFoodMarket kondigde in december vorig jaar al aan dat het bedrijf zou stoppen. De Nederlandse internetwereld reageerde hier toen geschokt op.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×