Grote taxicontrole in Leiden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag samen met controleurs van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat op het Schuttersveld in Leiden 38 taxichauffeurs en hun taxi’s aan een controle onderworpen. Daarbij werd gecontroleerd of de taxi tijdig de Algemeen Periodieke Keuring (APK) heeft gekregen, of van een goedgekeurde taxameter gebruik wordt gemaakt en of de bestuurder een bestuurderspas heeft. Ook moesten de taxichauffeurs weekstaten en dagritstaten kunnen laten zien.

De controleurs deelden tien boetes uit en 19 maal werd er proces-verbaal opgemaakt. In drie gevallen werd de chauffeur zelfs verboden verder te werken. De politie kondigde aan in de toekomst vaker taxi’s te zullen controleren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×