"Verkiezingsuitslag positief voor vliegkamp"

Het bestuur van de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) beschouwt de verkiezingsuitslag in eerste instantie als positief voor het Marinevliegkamp Valkenburg. De partijen die zich hebben uitgesproken tegen sluiting van het vliegkamp hebben gezamenlijk een ruime meerderheid in de nieuwe Tweede Kamer: CDA, LPF, VVD, CU en SGP bezetten straks samen 85 zetels. De partijen die het vliegkamp graag zouden sluiten ten gunste van een nieuwe Leidse woonwijk zijn dan met 65 zetels in de minderheid.

De Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg gaat nu niet achterover leunen. Een regeringscoalitie CDA/PvdA is allerminst ondenkbaar en wanneer er compromissen gesloten moeten worden om een voor beide partijen acceptabel regeerakkoord te bereiken, is het niet uitgesloten dat het vliegkamp als “wisselgeld” gebruikt gaat worden, aldus de stichting.

“De SVMV ziet het dan ook als haar taak om erop toe te zien dat de partijen die het in de verkiezingscampagne goed voor hadden met het vliegkamp, zich aan hun standpunt houden. De SVMV zal de komende tijd de vinger aan de pols houden. Zowel met betrekking tot de komende kabinetsformatie als tot de Provinciale Staten verkiezingen op 11 maart a.s.”

Leiden Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×