Leids Cabaret Festival viert 25-jarig jubileum

25 Jaar geleden zag het Leids Cabaret Festival het levenslicht. Het festival is een initiatief van Harry Kies, oudlid van de studentenvereniging Augustinus. Kies wilde een podium bieden aan maatschappijkritische cabaretiers.

Op 10 en 11 februari, tijdens de voorrondes, is onder andere Schering en Inslag uit Amsterdam te zien en op het programma van het 25-jarig jubileum van het Leids Cabaret Festival in theater Carré prijken bekende namen als Najib Amhali.

Het Leids Cabaret Festival is een springplank voor jonge cabaretiers. Het aanbod op maandag 10 en dinsdag 11 februari is absoluut divers te noemen. Zo zijn Alex Agnew uit Antwerpen en Miel Verstappen uit Nijmegen aanwezig op maandag en is er dinsdag onder andere een mogelijkheid Krikke en Ikke (Oostzaan), Timo Septer (Groningen), ManManMan (oosterzele, België) te zien. De halve finale is op 13 februari en de finale op 15 februari.

Het Leids Cabaret Festival viert zijn jubileum met cabaretvoorstellingen van 1 tot en met 6 april in theater Carré in Amsterdam. Daar zullen onder andere Lebbis & Jansen, Erik van Muiswinkel en Najib Amhali optreden.

De VARA zal op tv uitgebreid aandacht aan het jubileum besteden in zes uitzendingen. De eerste speciale uitzending is op 4 april.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×