Stadhuis wordt buurthuis

Woensdagmiddag gaat het actiecommitee “Behoud buurtcentrum Roomburg” op het stadhuis handtekeningen en een protestbrief overhandigen aan PvdA-wethouder Hans Buijing. Voorafgaand aan de overhandiging gaat het actiecomitee in de hal van het stadhuis een aantal buurthuisactiviteiten organiseren. “Er is plaats voor tekenen, aquarelleren, boetseren en callenectics. De ‘gemeentelijke stamtafel’ biedt ruimte genoeg voor een partijtje bridge,” aldus woordvoerder Gerard Bakker van het met sluiting bedreigde buurtcentrum.

Afgelopen week ontvingen cursisten, ouders en kinderen van clubs, docenten en medewerkers van buurtcentrum Roomburg een brandbrief van de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO). Daarin werd doodleuk meegedeeld dat alle activiteiten per 15 februari gestaakt worden, tenzij de gemeente met extra geld over de brug komt.

Na de sluiting van buurtcentrum Cornelis Joppensz en een paar tijdelijke lokaties is het nieuwe buurtcentrum Roomburg vorig jaar geopend. In het multifunctionele gebouw zijn hockeyvereniging Roomburg, kinderopvang ‘het Kasteel’ en buurtcentrum Roomburg gehuisvest. De gemeente heeft toen gegarandeerd dat, in samenwerking met de LWO, de wijk op sociaal-culturele buurtactiviteiten kan blijven rekenen. Het actiecommitee roept Burgemeester, wethouders, gemeenteraadsleden en beleidsmedewerkers van het LWO op de gedane beloftes na te komen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×