Ruzie college met Leidsch Dagblad duurt voort

De gemeente Leiden is nog steeds niet ‘on speaking terms’ met het Leidsch Dagblad. Het college van B&W minimaliseerde de informatieverstrekking aan het enige Leidse dagblad onlangs, toen het Leidsch Dagblad een artikel publiceerde, waarin raadslid Jacques de Coo het college ervan betichtte feestjes te vieren op kosten van de gemeente. Het college is boos dat de krant geen wederhoor toepaste.

In een boze brief deelde het college de hoofdredeactie van de krant ruim een week geleden mee dat men de redactionele samenwerking tussen het college en de redactie van het Leidsch Dagblad terugbracht tot het wettelijk minimum totdat de zaak is uitgesproken. Een gesprek tussen het college en de hoofdredactie van de krant staat voor aanstaande vrijdag op de agenda.

Afgelopen vrijdag liet wethouder Geertsema via Radio Holland Centraal weten het te betreuren dat deze zaak zo lang duurt: “Het is niet goed om zo lang ‘incommunicado’ te zijn met de krant”.

Leiden ldruzie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×