Burgemeestersvoordracht: Terugtrekken verboden!

Het valt tegenwoordig niet mee om als gemeente een burgemeestersvoordracht te doen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Sinds minister Remkes half december de Leidse enkelvoudige voordracht afkeurde, volgde een hele reeks afwijzingen; Purmerend, Roermond, Tiel, Maarssen. Bij allemaal werd de enkelvoudige voordracht niet geaccepteerd. Een gemeente kan er echter niet altijd iets aan doen. Zo trok in een paar gemeenten de ’tweede kandidaat’ zich op het laatste moment terug. Ook in Leiden kan dat opnieuw gebeuren.

Conny Broeyer, voorzitter van de Leidse vertrouwenscommissie, ziet dat gevaar ook: “Je zult begrijpen dat we terugtrekken willen uitsluiten en daar personen ook naar vragen,” aldus Broeyer. Harde garanties krijgt de Leidse vertrouwenscommissie daarmee echter niet.

Op de helemaal niet zo theoretische vraag wat er gebeurt als Leiden opnieuw slechts 1 kandidaat geschikt vindt, wil Broeyer geen antwoord geven: “We maken over allerlei hypothetische gevallen geen uitgebreide afspraken vooraf”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×