Zondag open dag Kinderboerderij Merenwijk

De kinderboerderij in de Merenwijk (Parkzicht 100) houdt aanstaande zondag een open dag met als bijzonder thema de melkveehouderij. Hoe melk je een koe, hoeveel eet een koe op een dag en wat zit er bijvoorbeeld allemaal in krachtvoerkorrels? Leerlingen van groep zeven en acht krijgen in de maand februari antwoord op deze vragen tijdens een les die is bedoeld als voorbereiding op een bezoek aan een ‘echte’ boerderij in de omgeving. Tijdens de open dag kunnen geïnteresseerden dezelfde les volgen. De open dag duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de les is er speciale aandacht voor het ‘Groene Hart’ en voor agrarisch natuurbeheer. Alle gastbedrijven die schoolgroepen ontvangen, liggen aan de rand van het Groene Hart en staan veelal onder druk van uitbreidingsplannen voor woningbouw, aanleg van wegen en de HSL. Op de kinderboerderij is ook informatie te krijgen over het werk van de agrarische natuurverenigingen. Op de kinderboerderij ligt – ook tijdens de open dag – een intekenlijst voor de excursies op diverse boerderijen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×