Gratis rondleidingen door Space Expo

Space Expo in Noordwijk geeft de komende tijd gratis rondleidingen door de permanente ruimtevaart-tentoonstelling. Bij de vele actuele ontwikkelingen in de ruimtevaart wil Space Expo de bezoekers informeren over de laatste stand van zaken. De gratis rondleidingen zijn zaterdag 15 en zondag 16 februari en dagelijks tijdens de voorjaarsvakantie van zaterdag 22 februari tot en met zondag 9 maart.

In Space Expo maken bezoekers een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart. Van de lancering van de Spoetnik 1 in 1957 via het historisch hoogtepunt, de maanwandeling van Neil Armstrong en Buzz Aldrin in 1969, tot en met de laatste ontwikkelingen rond het International Space Station, het grootste bouwwerk ooit in de ruimte.

In de expositieruimte in Noordwijk staan testmodellen van satellieten en levensgrote schaalmodellen van raketten en bijvoorbeeld de Hubble Space Telescoop. Er is aandacht voor de rol en het belang van satellieten; bij ruimteonderzoek, weersvoorspellingen, moderne communicatiemiddelen en bij spionage zoals recent weer bleek bij de foto’s van Irak die Colin Powell presenteerde.

Space Expo is niet alleen leerzaam, maar ook onderhoudend. Een avontuurlijke, interactieve tocht door het heelal voor jong en oud onder leiding van een deskundige gids. Bezoekers kunnen een lancering van de Europe Ariane 4 draagraket meebeleven, met een spectaculaire multimediashow de maanlanding volgen, in de huid van een astronaut kruipen, door een ruimtestation wandelen en met een robotarm een door een meteoriet beschadigd station repareren. De permanente ruimtevaarttentoonstelling Space Expo (Keplerlaan 3, Noordwijk, t: 0900-87654321) is het officiële bezoekerscentrum van ESA / ESTEC. ESTEC (European Space Research & Technology Centre) is het technisch centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency) en beschikt over unieke installaties voor het testen van satellieten. Uitgebreide informatie over Space Expo, ESA en ESTEC staat op de websites www.space-expo.nl, www.esa.int en www.estec.esa.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×