Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Cohn

Mevrouw A.E. Cohn – Erwteman uit Leiden is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de onderscheiding bij haar afscheid van de Nederlandse afdeling van de Women’s International Zionist Organisation, WIZO, waarvan ze acht jaar voorzitter was. Deze internationale vrouwenbeweging zet zich wereldwijd in voor de culturele ontwikkeling en de versterking van de Joodse identiteit van haar leden.

In Israël zelf beheert en ontwikkelt WIZO meer dan 800 projecten op cultureel, sociaal en maatschappelijk terrein. Deze projecten – waaronder kinderdagverblijven, juridische adviesbureaus, opvanghuizen voor vrouwen en bejaardenhuizen zijn voor alle joodse en niet-joodse inwoners van Israël toegankelijk. Vanuit Nederland worden negen van dit soort projecten gefinancierd.

Mevrouw Cohn maakte deel uit van het bestuur van WIZO-International. Voorts was zij o.a. bestuurslid van de Stichting Joodse Individuele Hulpverlening regio Den Haag, het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en was zij lid van de Haagse Vrouwenraad. Loco-burgemeester Geertsema reikte haar de onderscheiding uit in het Joods Cultureel Centrum te Amsterdam tijdens de afscheidsbijeenkomst die WIZO-Nederland voor mevrouw Cohn organiseerde.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×