Er was veel belangstelling voor de buurthuisactiviteiten die woensdagmiddag uit protest in het Leidse stadhuis werden gehouden (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Protest tegen sluiting Roomburg

Tientallen bezoekers van buurtcentrum Roomburg geven woensdag gehoor aan de oproep van het gelijknamige actiecomite om deel te nemen aan de ‘buurthuisactiviteiten’ die in de hal van het stadhuis werden georganiseerd uit protest tegen de dreigende sluiting van Buurtcentrum Roomburg. De Leidse Welzijns Organisatie (LWO) wil de activiteiten met ingang van aanstaande zaterdag staken als de gemeente niet met extra geld over de brug komt.

De actie in het stadhuis diende om de overhandiging van een brief met wensen aan welzijnswethouder Hans Buijing luister bij te zetten. In zijn naam nam gemeentelijk persvoorlichter Fons Delemarre de brief in ontvangst uit handen van woordvoerder Gerard Bakker. De brief had flinke afmetingen (zie fotoreportage): “Zo kan de gemeente hem niet over het hoofd zien,” aldus Bakker.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×